27 Mart 2008

Şapka



Ben oğluma şapka takmaya bayılıyorum o da çıkarmaya. Hevesimi ancak evde alabiliyorum. Dışarı çıktığımızda kafasında herhangi bir şeyi tutmak imkansız.
Var mı bunun bir yöntemi ey sevgili anneler. Şapkalı bebekleri gördüğümde kıskanıyorum valla.

Topla tanışma...



Anlaşıldı bu çocuk topçu olmayacak. Umarım popçu da olmaz.
Topa üstten vurulacağını zannediyor. Babasının bütün uğraşlarına rağmen inatla topun üstüne çıkmaya çalıştı. Ve o günden sonra uzun bir süre ona top almamaya karar verdim.

25 Mart 2008

Renk kartelası


Ne alaka şimdi :))) Ben şeker hamurundan pastalar yapmaya bayılıyorum. Ayrıca kurabiye de. Bu kartela çok işime yarıyor. Belki size de gıda boyalarını karıştırırken lazım olur.

Ne zaman ne yemeli?

Bu tabloyu rüzgar doğmadan yani yaklaşık 1.5 yıl önce cikolatalıpasta yahoo grubunda bulmuştum. Ama eklemek şimdi kısmetmiş. Burcu benden önce davranmış. Yine de arşivimde olsun diyerek bende eklemek istedim.

22 Mart 2008

ÖKSÜRÜK VE DİŞLER

Öksürük şurupları genelde asidiktir yani diş çürümelerine neden olabilir. Çocuğunuza öksürük şurubu verdikten sonra dişlerini fırçalamasını isteyin ya da su içirin.

Soymak mı Soymamak mı?


Elma
Soymayın. Elma kabuğuyla iki katı kadar lif, % 50 daha çok A vitamini ve % 25 daha çok potasyum içerir.

Salatalık
Soyun. Salatalığın esas kaynağı çekirdekleridir.

Havuç
Soyun. Havuç soyulunca potasyum,vitamin A ve lif kaybetmez.
Şeftali
Soymayın. Şeftalinin eti ve kabuğu vitamin A ve C, potasyum ve lif açısından çok zengindir.

20 Mart 2008

Sandalye

Bebeğinizle büyüyen sandalye. Çocuğunuzun sizinle yemeye katılması için süper bir ürün. Ben bayıldım. Annelere duyurulur.

Unutulmaması gerekenler......

  • Çocuğunuzu başkasının çocukları ile karşılaştırmayın.
  • Çocuğunuzun yanlışlarını değil doğrularını yakalayın.
  • Çocuklarınıza ne derseniz, öyle olma ihtimalini arttırırsınız.
  • Çocuklar öğütten daha çok, iyi bir örneğe ihitiyaç duyarlar.
  • Çocuğunuza ne kadar çok kural koyarsanız, o kadar çok çatışır ve disiplin sorunu yaşarsınız.
  • Çocuğunuzu ilgilendiren bütün kararlarda, onunla birlikte karar verin.
  • Hangi yaşta olursa olsun her fırsatta onun fikrini sorun.
  • Dövülen çocuklar, kavgayı,geçimsizliği ve düşmanlğı öğrenirler.
  • Korkuya dayalı değil, sorumluluğa dayalı disiplin verin.
  • Sık eleştirilen çocuklar, içe kapanık olurlar. Suçlanan çocukalar, suçlamayı ve yalan söylemeyi öğrenirler.
  • Çocuğunuza vereceğiniz en değerli hediye, '' ilgi ve zamandır.''
  • Çocuğunuzun her yaşta anlattığını, sıkıntıdan patlasanız bile dinleyin.
  • Çocuklarınızın arkadaşlarına karşı çıktığınız zaman, çocuğunuzu onlara yaklaştırırsınız.

Kaynak: Parents dergisi Nora Romi ekim yazısı.

Beslenme

Patates C vitamini yönünden çok zengindir. Ama vitamin kabuğa yakın kesimlerde olduğundan ya çok ince soymak ya da kabuğu ile haşlayarak ondan sonra temizlemek gerekir. Böylece ısının etkisiyle c vitamini patatesin orta kısmına yerleşir.

6. aydan 1 yaşına kadar beslenme

6. aydan itibaren bebeklerin artan enerjilerini karşılamak amacıyla kabak, patates ve havuçla yapılmış sebze çorbaları, yayla çorbası, 1/8 yumurta sarısı, sebze püresi ve elma suyu gibi besinler iki-üç öğünde verilir. Bebek bunları tüketiyorsa maydanoz, yeşil yapraklı sebzeler ve kereviz de verilebilir. Bu besinler bebeğinizin bağışıklı sistemini güçlendirir.

Nasıl pişirmelisiniz?

Sebzeler yüksek ateşte pişirilirlerse vitamin değerlerini kaybederler. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek gerekir.

8. aydan kıymalı sebze çorbaları verilmelidir. Yoğurduna küçük doğranmış muz, portakal katılabilir. Beslenme iki ana, üç ara öğünden oluşmalıdır.

1 yaşına kadar bizim tüketebildiğimiz sebze ve meyveleri, tahıl ürünlerini ( makarna,pilav, kuru baklagil...) et, balık, tavuk gibi besinleri tüketmeye başlarlar.

16 Mart 2008

Boğulma riskine karşı...

Çocuklar küçük objeleri ağızlarına sokmaya bayılırlar. Eğer obje,tuvalet kağıdı rulosunun içine sığabilecek boyuttaysa çocuğunuzun erişemiyeceği bir yerde tutun.

Oto Koltuğu

Kıpırcan biraz kilolu doğduğu için ana kucağına 4.aydan itibaren sığmadı. Biz de oto koltuğu almak zorunda kaldık. Uzunca bir araştırmadan sonra bunu almaya karar verdik. Şimdi kullandıkça çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.
Ana kucağını alırken 13 kiloya kadar deniliyor ama sakın inanmayın bebekler biraz hareketlenince sıkılıyorlar.
Arabasından çok memnunum . Yamuk yumuk yollarda çok rahat ilerliyor. Çıkıp yıkanabilen kılıfı süper. Tek hamlede kapanıp uzun bir sopa haline dönüşüyor böylece bagajda fazla yer kaplamıyor. Ön ve arka tekerleklerde fren sistemi mevcut.

15 Mart 2008

Mucizenin Gelişi


Kıpırcan bekledigi yerden bir türlü gelemedi. Yani karnımdan önceki yerinden :)) Tam, artık aşılama zamanı derken 'dur anne masrafa girmeyin nasıl olsa ben gelince yeterince para harcayacaksınız' diyerek sonunda 12 aralık 2007 de , 38 hafta 4 gün kalacagı yere girdi :))




15 agustos çarşamba sabah 09:15 de epidural sezeryan ile 4160 kilo ve 52 cm boy ile yeni evine geldi. Epidural'ı bulandan allah razı olsun. Dogumu yaşamak muhteşem bir deneyim. İçinizden alındığını sallanma ile anlıyorsunuz. Yani doktor bebegi alırken siz baya sağa-sola gitme şeklinde sallanıyorsunuz. O an ağlama sesini duyduğunuzda sizde başlıyorsunuz ağlamaya. Ardından baba da katılıyor size. ( en azından bizde öyle oldu )


Aslında ben normal doğum istiyordum ama içimde sürekli kıpır kıpır olan kıpırcan son ay'da şişkoluktan dönememiş. Makat geliş olduğu için sezeryan olmak zorunda kaldım.


Şimdi 7.ayımızı bitirdik. Ve ben ancak blog olusturabildim. Annelerin ' yetişemiyorum' haykırışlarını şimdi daha iyi anladım.

12 Mart 2008

Merhaba




Canım oğlumun hastane şekerleri. Teyzesi ile ben yaptım hem de doğumdan bir gün önce.