30 Haziran 2008

Çekilin yoldan geliyor kaptan Rüzgar düt düüüüt....



Ne varsa bu direksiyonda.Başına geçen kornaya basıyor.







O kadar çok video varki yüklemek istediğim ama o kadar çok vaktim yok :(( Yaz münasebetiyle evde pek durmuyoruz.Zaten ben dursam, kıpırcan (sıkılma belirtisi olan)dudaklarını burrrtt yapıyor veya fotodaki gibi balkon camına gidiyor. Annesi oğlunu üzer mi hiç... hemen giyinip gidecek bir yerler buluyoruz:))

12 Haziran 2008

Bu kitapları kaçırmayın....




Dünyaca ünlü ebeveynlik uzmanı Dr.Miriam Stoppard'ın hazırladığı,En İyi Bebek Oyuncağı Altın Madalya'ya hak kazanan 6 kitaptan oluşan seri;sizler için en iyi kaynaklardan biri.Serideki kitaplar hem çocuklarınızla keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor,hem de onların eğitimlerine katkıda bulunuyor.Bu kitaplar hareketli sayfaları ve süpriz oyunalrıyla,6-18 aylık bebekler ile 1-13 yaş arası çocukaların zihinsel gelişimlerini ve psiko-motor becerilerini de geliştiriyor.Dünyada 20 milyonda fazla okuyucuya ulaşan bu kitaplardan ben aldım size de tavsiye ederim.

Ücretsiz Emzirme Eğitimleri



Emzirmenin ne kadar önemli olduğunu yazmama gerek yok sanırım.Ben doğum yaptığım hastanede eğitim almıştım ve çok faydasını gördüm.

Emzirme döneminde ihtiyacınız olan desteği her salı ve perşembe sertifikalı emzirme uzmanları ile birlikte Piyon emzirme çözümleri veriyor.Eğitimde emzirmenin faydaları,doğru emzirme pozisyonları ve tekniği,anne sütünün sağılması ve arttırılması,anne sütü saklama koşulları gibi konulara yer veriliyor.

0216 455 40 78 numaralı ''ücretsiz emzirme destek hattı''nı arayıp isminizi yazdırarak 2 saatlik eğitimlere katılabiliyorsunuz.

4 Haziran 2008

BİZİM EVİN İLK OYUN GRUBU






Bir sanal arkadaşlığı daha gerçek arkadaşlığa dönüştürdük.

Geçenlerde Esin ve tatlı oğlu Ömer bize geldi.Rüzgar'la Ömer arasında 2 gün var.Yaşıt diye bu denir herhalde :)) Pek anlaştıkları söylenemez ama yaşları itibariyle fena da sayılmazdı.Bu yaşlarda çocuklar -bebek mi demeliydim acaba- genelde keşif halinde oldukları için birbirleriyle pek ilgilenmiyorlar.Ancak 3 yaşından sonra arkadaş kavramı oluşurmuş.
Bu yüzden biz anneler arkadaşlık ettik bebeklerimizde kendi hallerinde oyun oynadı.Ara da bir oyuncak kapma yarışı vardı ki görülmeye değerdi...Ömer elini neye atsa Rüzgar eserek elinden aldı.Sağolsun Esin gelirken aynı oyuncaktan iki tane almış,kavga çıkmasın diye.Ama nerde...kendi çöplüğü olayı...Esin anlattı.Çocuklar kendi ortamlarında daha rahat-aktif olurmuş.Ömer bize ilk kez geldiği için pasif kaldı Rüzgar'ın karşısında.Eminim Esinlere gittiğimizde durum tersine dönecek.

Esin'e Ömer'e günümüze neşe kattıkları için çok teşekkür ederiz.
Ebru'cum senide aramızda görmek isterdik ama Esin haftaiçi geldi.Bundan sonraki oyun grubunu haftasonu yapalım.Belki Asya ile de tanışmak nasip olur artık :)))