13 Nisan 2008

8.ay oyunları

Bundan sonra bloga kıpırcanın ayına göre oyunlar koyacağım.İlk oyunumuz ayımız itibariyle 8.aydan başlıyor.

Nerden geliyor bu ses?

Ses çıkaran vıyaklayan oyuncaklar bebeklerin favorileridir. Çünkü bebekler için beklenmedik sesler sürprizdir. Buna birde ce-e oyununun eğlencesini eklerseniz sözel ve görsel tahmin oyununu oluşturursunuz.

Geliştirilen özellik: obje sürekliliğinin anlaşılması, el-göz koordinasyonu
Size gerekli olan şeyler: çeşitli ses çıkaran oyuncaklar; küçük bir havlu veya mendil

Bebeğinize vıyaklayan oyuncağı gösterin, bir defa sıkıp ses çıkarın ve daha sonra bunu bir mendille kapatın ve onun bu örtüyü kaldırmasını sağlayın. Daha sonra tekrar üstünü kapatın ve bu sefer oyuncak görünmüyor iken ses çıkarttırın. Bu onun gülümsemesini sağlayarak araştırmasını da hızlandırır. Şimdi oyuncağı çıngırak ile, farklı ses çıkaran oyuncaklar ile değiştirin. En son olarak bir teybin üstüne örtü örterek bir kaseti çaldırın. Diğerlerinden bir reaksiyon alamadıysanız bundan kesin sonuç alacaksınız.

Tekmeleri geliştirelim.

Emeklemek, ayağa kalkmak ve yürümek bebeğiniz için büyük bir mücadele gerektirir. Bu küçücük bacaklarda tüm kasların gelişmesi gerekmektedir. Bu tekme oyunu ile bebeğinizin motor koordinasyonunu geliştirmiş olacaksınız.

Geliştirilen özellik: kaba motor
Size gerekli olan şeyler: orta boy plastik top

Bebeğinizi yüzü dışarı doğru bakacak şekilde, bir eliniz ile vücudunu sararken diğer eliniz ile de alttan tutarak diz çökünüz. Ayakları önünüzde serbest olacak. Topu direkt bebeğinizin önüne koyarak topu öne itmesi için ayakları ile tekme attırınız. Bu şekilde topu takip ettirerek topu sürmüş olmasını sağlayınız. Ayağı her defasında topa değdiğinde onu cesaretlendirecek şeyler söyleyiniz ve topu ne kadar uzağa attığını vurgulayınız. Bebeğinizin aynı yaşlarda bir oyun arkadaşı varsa bu oyun çok eğlenceli hale gelebilir. Birbirlerine bakacak şekilde bebekler tutulur ve topu birbirlerine atarlar, tabii ki sizin yardımınızla.

Hiç yorum yok: