5 Mayıs 2008

BEBEK MASAJI NASIL OLUR?

Bebeğinize masaj yaparken sadece parmaklarınızı değil bütünüyle ellerinizi kullanmanız gerekir.Ellerinizi önceden ısıtın ve yağlayın.

Karın

Bebeğinizin karnını göbek deliğinin etrafında saat yönünde okşayın.Sindirime yardımcı olan bu hareketi elinizi biraz daha yağladıktan sonra yavaş yavaş göğüs kafesinin üzerine doğru dağıtın.

Kollar

Omuzlardan başlayarak bebeğinizin kollarını yavaşça okşayın.Parmaklarınızla bebeğinizi kollarının iç kısmına,orta parmağınızla dirseğinden başlayarak omzuna kadar yavaşça masaj yapın.Daha sonra avuç içini ve her bir parmağını ovun.

Eller

Başparmağınızı bebeğinizin avuç içine koyun.Bebeğiniz refleks olarak parmağınızı kavrayacaktır.Yavaş yavaş parmağınızla avuç içine baskı uygulayın.

Ayaklar

Bebeğinizin ayaklarını avuçlarınızın içine alın.İki elinizle aynı anda aynı hareketlerle bebeğinizin ayaklarını yavaş yavaş ovun.Ayaklar da tıpkı eller gibi kavrama refleksine sahiptir.

Baş

Parmaklarınızı bebeğinizin saçlarının arasında gezdirin.Başının arkasını avuçlarınızla destekleyin.Başparmağınızla alnın ortasından kulaklarına doğru,daha sonra da burnunun her iki yanından kulaklarına,en sonunda da alnına ve çenesine doğru masaj yapın.Bebeğiniz 4 aylıktan büyükse yüzüne de masaj yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: