9 Eylül 2008

ALTINCI HASTALIK

Sonunda bizde geçirdik bu rakamsal hastalığı.Aslında çok uzun (1 haftadan fazla) zaman önceydi ama ancak vakit bulabildim yazmaya hem de keloğlan fotosunu koymayı daha eğlenceli buldum.Sıkıcı olanı sona sakladım yani.

Bir akşam rüzgar ateşlendi(bu ateş de hep akşamları geliyor) çok değildi 38.3 filan en fazla.Hiçbir şey vermedim ama sabaha kadar 20 dakikada bir ateşini ölçtüm.Yani uyku o gece bana uğramadı.Önce diş zannettim ama sabah 9-10 civarı hala devam edince calpol verdim.Doktorumuzu aramayı düşünmedim çünkü rüzgar'ın keyfi yerindeydi yemeğini sorunsuz yedi,uykusunu uyudu.Yani doktorluk bir durum yok diye düşündüm.O gün 4 saatte bir calpol verdim.Ertesi gün ishal olunca enfeksiyon olduğunu anladım.O gün lapa yedirdim, bol bol da anne sütü verdim.Hala keyfi yerinde olduğu için yine doktoru aramadım.3.gün 8 kere yeşil renkte sıvı kaka yapınca artık zamanı gelmiştir dedim doktoru aramanın.Gülsemin hanım izinli olduğu için burda değilmiş.Reflor saşe almamızı söyledi sabah-akşam yarım ölçek yemeğine kattım.Yemek olarak sadece lapa veya patetes haşlama yedirdim.O gün her kaka yapışında yıkadığım için pek ateşi olmadı :)) ama ben yine de calpol verdim.Gülsemin hn. şurubu kesmemizi ateşi çıkarsa hastaneye götürmemizi söyledi.Ateşi çıkmadı yani galiba 3.gün biraz boş yere vermişim şurubunu.Ama ishal tam 6 gün devam etti.Hergün biraz daha azaldı miktarı.Yani bir gün 8,sonraki gün 7,sonraki gün 5 gibi...

4.gün vücudunda kırmızı lekeler dikkatimi çekti.Herhalde sık yıkanmaktan diye düşündüm.Birkaç saat sonra kollarına ve ayaklarına yayılınca çaktım!!!! Bu, şu rakamsal hastalıktan dedim.Nasıl daha önce anlamadığıma şaşırdım.Çünkü hastalık hakkında oldukça bilgim vardı.

Kırmızı lekeler ertesi sabah kalmamıştı yani sadece 1 gün durdular yavrumun narin vücudunda :))

Ama ishalimiz bizi bırakmamıştı henüz.
Önceleri oldukça güzel kokulu yeşil renkteki kaka, sonra az kokulu sarı renge dönüştü.Ve sonunda normal kıvama geldi.

O kadar ishalde keloğlan'ı pişik etmediğim için kendimi ayrıca tebrik etmek istiyorum.Hiç krem kullanmadım sadece her kakadan sonra belden aşağısını yıkadım.
İlk iki gün kabus gibiydi.Banyodan çıkamıyorduk.Yıkıyorum, odasına geçiyoruz altını bağlıyorum 10 dk.sonra buram buram koku geliyor.Haydaaa sil baştan....

Kısaca tam 6 gün ishal,1 gün döküntü,2 gün ateş ile 6.hastalığı biz atlattık.Darısı kimselerin başına...

4 yorum:

Esin dedi ki...

çok geçmiş olsun devrim yaaa,sorunsuz atlatmıssınız allahtan ,nazar değmesin ....

devrim dedi ki...

teşekkür ederim esin'cim.allahtan hafif atlattık güçlüymüş bizim keloğlan :))

aysarayı dedi ki...

çok geçmiş olsun..

devrim dedi ki...

çok teşekkür ederim aysarayı...