22 Ekim 2008

Balık Çorbası


Rüzgar'ın en sevdiği yemeklerden biridir kendisi.Paylaşmak istedim.
Balık fileto (ben genelde somon kullanıyorum)
1 patates
1 havuç
1 soğan
1 kereviz sapı
1 küçük kereviz
1 limon suyu
Maydanoz veya dereotu
Kara lahana(birkaç yaprak)
1 kahve fincaı pirinç
Tuz
5-6 bardak su
Rendelenmiş soğanı,balık,küçük doğranmış havuç ve suyu tencereye koy.5 dk.sonra bütün sebzeleri küçük küçük doğrayıp diğer malzemelerle birlikte balığın yanına yolla :))Kaynadıktan sonra yıkadığımız pirinci de tencereye atıverdikten sonra ağzını kapatıp pişmesini bekliyoruz. Bazen 5-6 bardaktan fazla suya ihtiyaç olabiliyor bu gibi durumlarda kafanıza göre suyunu eklersiniz.
Afiyet olsun...
(ben çorbayı tabağa koyduktan sonra çatalla eziyorum kıpırcan rahat yesin diye)


3 yorum:

AsYa dedi ki...

tesadüf:)

Esin dedi ki...

Valla devrim çorbaya bayıldım,içinde yok yok .Ben de ömere deneyeceğim.Burada beni en çok kereviz sapı cezbetti, kereviz sapının çok faydasını duymuştum da nerede kullanılır bir bilgim yoktu:)
Ama kara lahanayı anlamadım,ömerin doktoru karalahanayı ve patlıcanı vermeyin dedi .

devrim dedi ki...

Asli'cim güzel bir tesadüf :))
Esin'cim bizim doktorumuz tuzlu olmadığı sürece herşeyi yiyebileceğini söyledi.zaten karalahana dan çok az var renk versin diye yani.Bu arada ben kereviz sapını hemen herşeye kullanıyorum.Salatalara,sebze çorbalarına..dene bence...