15 Temmuz 2009

Hastalıklar,2 yaş depresyonu,sinirli çocuk delirmiş anne...


Artık yazmanın zamanı gelmiştir ama nerden başlanacak bilinmemektedir.
Yorucu bir koşuşturmadan sonra Avrupa yakasına taşındık.Annemin burnunun dibine geldik sevinçle :) Önceleri yazamamamın sebebi buydu internet bağlanması,ev işleri falan filan...
Taşınma sürecinde rahat etmek için Rüzgar'ı yazlığa göndermiştim.
Bol bol deniz sefası yapmış kalan zamanlarda da dedesi bahçeyi sularken hortumun altına girmiş.Böylece başlamış öksürmeye.Hemen almaya gittik.3 gün ateşlendi dr.unu aradım şurup verdi (ibufen-peditus).
Tam iyileşti derken bir sabah ben titreyerek uyandım bu havada :) ki benim hasta olduğum en son tarih fi tarihidir. Hele hele ateşlendiğimi hiç hatırlamam. En son 9-10 yaşımda ateşlenmişim. E bu kadar zaman birikince vücut koyverdi kendini. 1 saat içinde ateşim 41 oldu ve ben polar battaniyenin içinde üstümde kazak benzeri bişeyle titriyordum. Doktor'a gitmemek için direndim ama ertesi gün ateş hızla yükselmeye devam edince ve tükürüğümü yutamayacak duruma gelince koştuk acil'e.
3-5 tane serum taktılar,testler yaptılar ve kanımdaki lökosit değeri 22 ( üst sınır 10'muş). Ağır bir faranjit geçiriyormuşum.Bademciklerimde olmadığı için iltihap lenf bezlerime kadar inmiş sağolsun.Tedavi, direk damardan sabah-akşam antibiyotik iğne.
Tabi bu durumda Rüzgar fıkır fıkır ortalarda ( annem bu süreçte antep'teydi ) 1 gün Ahmet evde kaldı ama beceremedi bizim canavardan bozma yavruyla ilgilenmeyi.Ertesi gün tekrar yazlığa götürdü. Ben ancak 1 hafta da kendime gelebildim bu sefer de yine Rüzgar hastalandı.Pazar günü aldık.Ateşi yükselince pazartesi'yi beklemeden dr.'umuzun çalıştığı hastanenin aciline gittik.Boğaz enfeksiyonu. Hemen antibiyotiğe başladık. Yarın ben kontrol için KBB dr.uma gidicem o sırada Rüzgar'ı da göstericem ki içim rahat etsin.
Gelelim 2 yaş depresyonumuza. Önceleri yazlığa gidince huyu değişti diye düşündüm ama sonradan dank etti bu çocuk 2 yaşına yaklaşıyor :) Sürekli bir mızıldanarak ağlama pozisyonunda, onu istemem şunu ver- yok yok sen en iyisi öbürünü ver- vazgeçtim hiçbirini verme, o kanalı aç-hayır hayır şu kanalı aç-yok en iyisi kapat t.v.'yi.....
Bütün gün karpuz yediği için sabahları bezi 5 kilo çekiyor.Bu sabah çığlık kıyamet ayrılmak istemedi bezinden.5 kiloluk bez öğlene kadar oldu 10 kilo :) Bu arada P.ri.ma'yı tebrik ederim gerçekten süper emici :) Sonunda bez kendiliğinden söküldü bantlarından,ağırlığa dayanamadı herhalde. Bu seferde bezi top yaptırdı ve bütün gün -evdeki 3500 topa nispet- bez topuyla oynadı.
Yok mu bana bir yardım eden ??????

12 yorum:

Elif dedi ki...

çoook geçmiş olsun devrimcim ve yaşayan bilir diyorum 2 yaş için :)

Sen Gelince dedi ki...

Çok geçmiş olsun... Kötü olmuş gerçekten... Ama son paragrafı okuyunca uçtu gitti... Çok güldüm:)

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Devrimcimmm gecmis olsun ikinize de, umarım şimdi ikiniz de iyisinizdir.
2 yaş hepimizde var, dikkat dağıtabildiğim sürece bişi olmuyor ama bazen insan gerçekten çook yoruluyor...
Rüzgar nası değişmiş, resimden tanımadım hiç..ne zaman nasıl görüşeceğiz??
opuorum çook dikkat edin kendinize

devrim dedi ki...

Sağol Özlem'cim :))

HamaratDiva dedi ki...

geçicek merak etme :)

devrim dedi ki...

Elif ne menem bişeymiş bu yahu :))

devrim dedi ki...

Tuğba'cım zaten tek yapabildiğim dikkat dağıtmak valla çok işe yarıyor :)

Hala yerleşmekle meşgülüm inan hergün bir şey çıkıyor.Normal hayata döndüğümde bebek parkına gideriz artık :))

Hale'yi ve seni gerçekten çook özledim beee :))

devrim dedi ki...

Enhar
ne zaman geçecek...geçenlerde biri 2 sene dedi şaka yaptı herhalde di mi :))

Açalya dedi ki...

Deli bunlar, ne yapsa yeri anacım, bezin kendiliğinden sökülmesine çok güldüm, hem geçmiş olsun, hem kolay gelsin canım.

devrim dedi ki...

Açalya gerçekten delirmek üzereyim. Ne deli manyak birşeymiş bu 2 yaş yahu

HamaratDiva dedi ki...

çok geçmiş olsun devrim..

devrim dedi ki...

sağol Enhar'cım...